U POTRAZI ZA PROTIVNIKOM

Fjurijev tvrdi da postoje samo dvije osobe koje nije strah Vajldera: Jedan je Tajson, a drugi...

Vajldera svi izbjegavaju jer ih užasava njegova nokauterska moć, tvrdi Džon Fjuri

Vajlder: Čeka sljedeću borbu. AP

N. H.

18.9.2023

Tajson Fjuri (Tyson Fury) jedini je čovjek kojeg Deontej Vajlder (Deontay Wilder) nije uspio nokautirati, a za to je imao prilike u tri njihova susreta. Fjuri je iz trilogije izašao s dvije pobjede i kontroverznim remijem.

Vajlderova karijera

Fjurijev otac Džon (John) procijenio je trenutno stanje Vajlderove karijere i vjeruje da se svi drugi vrhunski teškaši boje uskočiti s njim u ring – osim jednog.

On tvrdi da se, osim Tajsona, jedino Andi Ruiz (Andy) ne boji prihvatiti borbu s opasnim nokauterom. 

Samo dvojica 

- Jedini koji može izazvati Tajsona, a svi ga izbjegavaju i neće se boriti s njim, jeste Deontej Vajlder. Svi ga se užasavaju, a Tajson ga je triput ispravio! Svi ti ljudi nikada neće ući u ring s „Bronzanim bombarderom“.

Usik, Džošua (Joshua), niko od njih se neće boriti protiv njega, ali Andi Ruiz hoće – za određenu cijenu. Jer on je velik, ako je novac pravi i ima dobrog poslovnog smisla, mogu vidjeti samo Andija Ruiza kako se bori s njim.

On je jedini koji mi pada na pamet i koji će se boriti protiv Deonteja Vajldera jer su ostali prestravljeni. Znaju šta slijedi ako prihvate – kazao je Džon Fjuri za „FreeBets“.

Vajlder je bio predviđen za saudijski okršaj s Entonijem Džošuom, ali se čini da se sad to vraća na početak. Također, tokom godine su se vodili razgovori o borbi s Ruizom, ali je novac kamen spoticanja u ovom trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.