HRVATSKI BOKSER

Luka Plantić prekidom u četvrtoj rundi odbranio WBC International Silver pojas

Nakon druge obrane WBC International Silver pojasa Plantić bi trebao napasti i glavni WBC-ov International pojas

Plantić odbranio WBC International Silver pojas. Twitter

H. J. I.

8.10.2023

Hrvatski bokser Luka Plantić odbranio je drugi put pojas WBC International Silver u super srednjoj kategoriji. Protivnik mu je bio argentinski borac Diego Ramirez, a borba je završila prekidom u četvrtoj rundi. Plantić je uspostavio kontrolu nad borbom u prvoj rundi, od samog početka moglo se vidjeti da će borba ići samo u jednom smjeru.

Ramirez je prvi put pokleknuo u drugoj rundi, spustio se na koljeno, a od poraza ga je spasio kraj runde. Plantić je kroz treću rundu držao isti tempo i nije dozvolio Argentincu gotovo ništa. U četvrtoj je hrvatski bokser pogodio lijevi kroše u tijelo, a Ramirez je opet bio na koljenu. Iz njegovog ugla ubacili su ručnik i borba je bila gotova. 

Nakon druge obrane WBC International Silver pojasa Plantić bi trebao napasti i glavni WBC-ov International pojas. Trenutno ga drži Italijan Ivan Zuco (Zucco), a njihova borba trebala bi se održati u 12. mjesecu ove godine.

Plantić je već u četvrtoj borbi karijere prošlog decembra ugrabio pojas protiv Khorena Gevora. U junu ga je odbranio protiv Jusuf Kunguela (Yusuf) tehničkim nokautom u posljednjoj, 10. rundi, a u međuvremenu je nokautirao i Tomaša Bezvodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.