NESVAKIDAŠNJA BORBA

Jutjuber Logan Pol pobijedio u ringu, pa poručio: "Konore, izbio sam tvoju k****u"

Za prvu rundu samo treba reći da je Denis cijelo vrijeme imao "dupli deck", to jest konstantno je držao blok, a teško se sjetiti je li uopšte bacio ud

Sa sinošnjeg meča. Screenshot / ESPN

S. S.

15.10.2023

Bokserski meč između YouTube zvijezde Logana Pola i Dilona Denisa završio je pobjedom jutjubera nad zvijezdom jio-jitsua. 

Sve ono što je prethodilo ovoj borbi pokazalo se totalno suprotnim. Koliko god je Dilon Denis (Dillon Danis) maltretirao Pola na društvenim mrežama, toliko je batina dobio u ringu. Štaviše, broj udaraca koji je bacio manji je od broja objava na društvenim mrežama prije meča, piše Fightsite.

Za prvu rundu samo treba reći da je Denis cijelo vrijeme imao "dupli deck", to jest konstantno je držao blok, a teško se sjetiti je li uopšte bacio udarac ako ne računamo klinč. Jutjuber Logan Pol (Paul) je bio taj koji je bacao udarce, dok se njegov protivnik samo držao defanzivno i vjerovatno ga htio izmoriti. Ništa se pretjerano nije promijenilo niti iduću rundu, osim što je publika počela zviždati zbog nedostatka akcije. To se promijenilo pola minute prije kraja kada je Pol agresivno nasrnuo na Denisa i ispalio kanonadu udaraca, ali potonji je uspio preživjeti taj nalet i ući u treću rundu.

Početkom treće runde Denis je nastavio izgledati kao bokserska vreća te mu je plan ostao isti - izmoriti Paula. U jednom trenutku samo se bacio na pod, napravio takozvani "guard pull" i priskrbio si još više mržnje od strane publike. Pol je nastavio raditi što je radio i ostatak meča te kročio prema laganoj pobjedi. Četvrta runda napokon je, barem prividno, donijela nešto obostrane akcije jer je i Denis počeo bacati udarce, ali nije dugo trebalo da se vrati u "stojeći fetus položaj". Krajem runde Pol je opet malo jače nasrnuo, a kad je zazvonilo za kraj, Denis ga je uhvatio u giljotinu, ali morao ga je pustiti. 

Ako je plan bio izmoriti Pola, onda je logika nalagala da Denis napokon krene jer nije imao šanse pobijediti odlukom sudaca. Ipak, tu logike nije bilo. Pol je bio taj koji je napadao kao da lovi nokaut dok se Denis nastavio sramotiti svojim pristupom. Kad je ova runda završila, htio se unijeti Polu u lice i počeo mu je prijetiti, ali razdvojen je. "Još samo tri minute ove muke", sigurno je ovo imao u mislima. Naravno, ako je iko pomislio da je nešto značajno napravio u zadnjoj rundi - nije. Kad smo mislili da je sve gotovo, hrpa ljudi uskočila je u ring te je izbila masovna tučnjava, a tužno je da je Denis bacio više udaraca prema zaštitarima u toj sekvenci nego prema Polu u cijeloj borbi.

Na kraju je Pol slavio diskvalifikacijom, a nakon borbe je izjavio:

"Za sve kojima je teško u životu - sve će biti dobro! Konore (Mekregor)! Izbio sam tvoju k****u! Dat će mi cijeli honorar! Vraćam se u WWE, želim titulu!"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.