VAJT ODBIO SARADNJU

Prvi čovjek UFC-a poludio zbog pitanja o Enganuu: "Čestitam, postavio si najgluplje pitanje"

PFL je probao ugovoriti interpromocijski meč, ali je to prvi čovjek UFC-a kategorično odbio

Vajt: Naljutio se na novinare. X

N. H.

13.11.2023

Fransis Enganu (Francis Ngannou) trenutno nema adekvatnog protivnika u PFL-u, pa su iz ove organizacije našli rješenje u Džonu Džonsu (Jon Jones), UFC-ovom prvaku teške kategorije.

Međutim, Dana Vajt (White), prvi čovjek najveće MMA promocije na svijetu, nije zainteresiran za nešto takvo. Vajt ne planira pomagati konkurenciji, a ni njegovom bivšem borcu, s kojim se nije rastao u dobrim odnosima.

- Nisam zainteresiran za nešto takvo. To je završena priča. On više nije ovdje. Trebam li organizirati događaj zajedno s PFL-om? Imamo tri najveće zarade od ulaznica u historiji Medison Skver Gardena, a PFL ne može rasprodati dvoranu. 

Glupo pitanje, zašto bih to radio? Pokušali smo ugovoriti meč Ngannoua i Jonesa pod okriljem UFC-a, ali nismo uspjeli. Zašto bih to napravio u kopromociji s, primjerice, Bellatorom ili PFL-om? Zbog ESPN-a? Pobijedio si s najglupljim pitanjem večeri, čestitam ti!  – kazao je Vajt.

Enganu je više puta zazivao ovaj meč, ali Džons je tri godine pripremao debi u teškoj kategoriji. Tek kada je kamerunski „Predator“ napustio UFC, Džons se vratio u oktagon i naposljetku osvojio titulu prvaka teške kategorije, koju je prethodno držao upravo Enganu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.