BH. BOKSER SE OGLASIO

Iron Puki: Monstrum Redžović će odgovarati, postoje snimci koji će svi vidjeti

Sklanjao sam se godinama i izbjegavao sukobe, ali nakon ovoga želim što je moguće veću kaznu jer ovo je bio pokušaj ubistva, dodao je

Iron Puki. Facebook

N. H.

13.11.2023

Bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, oglasio se nakon nemilih scena koje su se dogodile u prostorijama Općine Centar u Sarajevu, gdje je napadnut, kako tvrdi, od strane boksera Adnana Redžovića.

Puki je završio na Kliničkom centru, a tu mu je pružena ljekarska pomoć. On je optubivšeg bh. boksera da ga je s leđa napao i pretukao.

Redžović je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira i nanošenja teških tjelesnih povreda, a Puhalo sada tvrdi da se ovaj napad može okarakterisati i kao „pokušaj ubistva“.

Objavu Iron Pukija prenosimo u cijelosti:

- Šta reći i kojim rječnikom opisati jednog nesretnika i ološa, jednog miša koji udara na foru, na nesportski i hinjski način. Bio sam na potpisivanju ugovora u Skupštini Kantona Sarajevo, a nakon cijele procedure koja je trajala nekih pola sata, ja sam krenuo ka izlazu iz Općine. Prolazio sam kroz hol, a Redžović mi je dok sam prolazio pored njega nešto dobacio, ja sam se mahinalno okrenuo, a on me je udario punim udarcem u lijevi dio glave i nakon toga kao miš pobjegao.

Nisam očekivao niti sam uopšte razmišljao da će me udariti tako na foru. U holu Općine ima videonadzor pa će policija izuzeti snimak.

Nakon toga sam otišao kolima hitne i uz pratnju policije u Klinički centar gdje su mi doktori konstatirali prijelome jagodične kosti na tri mjesta kao i prelom lopatice jer sam pao na leđe i udario potiljkom od asfalt. 

To su teške tjelesne povrede, a monstrum Redžović će biti krivično gonjen i nadam se da će pravna strana ove naše države istrajati do kraja i da će kazniti najrigoroznijom mogućom kaznom ovo ljudsko smeće.

Ja sam u klubu kod Redžovića bio skoro tri godine i odradio preko 20 borbi besplatno, ali kada sam osnovao svoj klub i krenuo svoju karijeru samostalno, tada počinju prozivke, laži, izmišljanja na mene. Nek vide svi o kakvom se nečovjeku i nesportisti radi i nek svi znaju i vide. Nadam se da će policija izuzeti što prije snimak i javno ga objaviti.

Pojedini ljudi koje sam smatrao prijateljima su bili prisutni, ali su samo prošli pored mene i to im nikad neću zaboraviti. Posebnu pažnju skrećem roditeljima koji svoju djecu šalju ovakvim monstrumima u klub da treniraju želeći najbolje za svoje dijete, nek' dobro razmisle kome svoje dijete daju u ruke jer i ja sam nekad bio dijete ovog kluba. Sklanjao sam se godinama i izbjegavao sukobe, ali nakon ovoga želim što je moguće veću kaznu jer ovo je bio pokušaj ubistva - naveo je Puki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.