UFC

Pojavio se potencijalni protivnik za Mahačeva: "On je uzeo Habibu rundu, čekat će ga"

Islam Mahačev se nakon Volkanovskog može okrenuti lakoj kategoriji i novim protivnicima

Mahačev: Čeka novog protivnika. Platforma X

N. H.

28.11.2023

Prvak UFC-ove lake kategorije Islam Mahačev (Makhachev) je u oktobru nokautirao Aleksandera Volkanovskog (Alexander) u revanšu i tako završio njihovo rivalstvo.

Mahačev se sada može okrenuti novim izazovima u lakoj kategoriji, a s tim se slaže i Danijel Kormier (Daniel Cormier), nekadašnji prvak teške kategorije.

On smatra da bi njegov naredni protivnik mogao biti Čarls Oliveira (Charles), a dodao je i da bi Džastin Gejdži (Justin Gaethje) mogao biti interesantan suparnik za Dagestanca.

- Kako bi sve te borbe izgledale? Znamo za Čarlsa Oliveiru. Poirije je rekao da ukoliko se pojavi Oliveira koji se borio protiv njega, da može ugroziti Islama. Recimo da Islam to obavi u martu, ko bi onda bio sljedeći? Džastin Gejdži. Gejdži je vrlo jasno izrazio svoje namjere, čekat će. Jako dobro poznajem Džastina - rekao je Kormier na svom YouTube kanalu, pa nastavio: 

- On želi ovaj meč jer vjeruje da je stilski jako dobar. Vjeruje da je u meču protiv Habiba naučio stvari koje će mu pomoći protiv Mahačeva. Ne zaboravimo, Džastin je uzeo Habibu rundu. To je nešto što nije uspjelo velikom broju ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.