DEMANTIRALI OPTUŽBE

Reakcija iz Džudo saveza BiH: Hebib je iznio čitav niz neistinitih tvrdnji

Oduvijek sam pretpostavljao da dotični ima problem i s mojom etničko/nacionalnom pripadnošću, naveo je Crnogorac

Branislav Crnogorac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

1.12.2023

Nakon što je trener i osnivač džudo kluba "ON1" Karim Hebib održao press konferenciju poslije pravosnažne presude u kojoj je presuđeno da je Džudo savez BiH diskiriminisao njega i njegovog sina Mustafu, danas su se oglasili iz Džudo saveza BiH.

U saopštenju poruku javnosti poslali su predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović, potpredsjednik Branislav Crnogorac, reprezentativka Larisa Cerić i pravni zastupnik Senad Bilić.

"Kleveta i notorne laži"

- Gospoda koje je sazvala konferenciju za medije, ničim izazvana, obrušila se na mene i tom prilikom izrekla brojne insinuacije, klevete i notorne laži, kao što je: "Crnogorcu je utvrđena diskriminacija prema sportistima..." 

Dakle, još jednom odgovorno tvrdim, a na vama je da iščitate presudu i da se uvjerite da Branislav Crnogorac nije obuhvaćen sudskom presudom, niti mi je predmetnom presudom mogla biti utvrđena diskriminacija. Sudska presuda o kojoj govorimo odnosi se isključivo na JS BiH. Sve ostalo je čista manipulacija i tendenciozna laž.

Prijavu protiv članova Judo Kluba ON1 podnio je JS RS i jedna od njihovih članica. Lično, nisam bio nazočan na Državnom natjecanju, gdje je prigodom proslave mladi natjecatelj ON1 izveo spornu gestikulaciju. 

Nakon toga sam imao prigodu u više navrata vidjeti ovu gestikulaciju, koju je Disciplinska komisija JS BiH okarakterisala nesportskom i izrekla disciplinske mjere članovima predmetnog kluba, sportisti i treneru - rekao je Crnogorac.

U saopštenju se Crnogorac pitao i da li je konačni cilj organizatora konferencije za medije Hebiba da se domogne neke od čelnih funkcija Džudo saveza BiH.

- Biti jedan od čelnika u savezu je veoma legitimna ambicija, ali se ona ne postiže incidentima, diskreditiranjem, omaložavanjem članstva, manipulacijom i neistinama. 

Oduvijek sam pretpostavljao da dotični ima problem i s mojom etničko/nacionalnom pripadnošću. Evo, nije izdržao i kako sam naprijed naveo i sada i javno lamenitra s istim - naveo je on.

Cerić 25 godina u ovom sportu

U saopštenju se navodi i reakcija Larise Cerić, koja je istakla da je u džudo sportu već više od 25 godina.

- Mislim, ja imam 32 godine i cijeli život od kako znam za sebe ja sam na strunjači i nikada niko sa mnom nije imao neugodnu situaciju. Ja nisam nikada ni sa kim iz džudo sporta i svih klubova. 

Gdje god dođem, u bilo koju salu, bilo gdje u Bosni i Hercegovini, uvijek sam dobrodošla. Ljudi me vole, poštuju i cijene zbog mene kao osobe, zbog mojih rezultata. Jednostavno i ja sam imala neku neugodnu situaciju, gdje hajmo reći, taj maloljetni sportista sa svog profila i gdje njegov otac vjerovatno pretpostavljam sa oficijelnog profila tog kluba proziva mene. 

Ja zaista ne znam, na osnovu čega. To je na osnovu fizičkog izgleda, na osnovu... čak su i na nekoj emisiji, jednom na nekom radiju govorili, kao da u fazonu da mi lažiramo te rezultate.

Sigurno, ja nikada neću dozvoliti da neko utiče na mene. Ja znam ko sam, znam šta sam i jednostavno to mislim da je to u suštini ta neka njihova nemoć. 

Imaju potrebu, jednostavno i mene da napadnu tu, da bi možda poljuljali tu moju neku psihološku pripremu jer većinom to se uvijek dešava prije nekih mojih velikih takmičenja. To je taj neki njihov napad, ali, evo, zaista ne obazirem se previše na to - poručila je Cerić.

Pogledajte kompletna saopštenja od Branislava Crnogorca, Larise Cerić, Ognjena Pavlovića i Senada Bilića u foto-galeriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.