SARAJEVO

Održan Memorijalni turnir "Braća Bašović": Gledatelji mogli uživati u vrhunskim borbama

Ovaj turnir je način da sportska djela Behudina i Bide Bašovića sačuvamo od zaborava, poručio je Džemko Bašović

Sa večerašnjeg turnira - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

3.12.2023

Tradicionalni, 21. Memorijalni kikboksing turnir "Braća Bašović", koji se organizira u znak sjećanja na pionire borilačkog sporta u BiH Behudina i Bidu Bašovića, održan je danas u sarajevskom Domu mladih.

Gledatelji, među kojima su bili i poznati sportisti i ljudi iz biznisa, su uživali u šest borbi, u kojima su nastupili neki od najboljih boraca iz naše zemlje.

Šest sjajnih borbi

U prvom meču na 21. Memorijalnom kikboksing turniru "Braća Bašović" u kategoriji do 60 kg Hamza Hadrović (KBA Ilidža) pobijedio je Isu Smajića (Lugan Novi Travnik).

U drugom meču do 67 kg Rijad Hadrović (KBA Ilidža) bio je bolji od Džana Ždralea (Balkan Konjic), a u trećem do 67 kg Hamza Klisura (KBK Fojnica) od Safera Habibović (Lugan Novi Travnik).

U nastavku tradicionalnog 21. Memorijalnog kikboksing turnira "Braća Bašović" u meču do 71 kg Nuh Hebibović (KBV Gladijator) pobijedio je Nedima Malkoća (Kurto Bihać), a u kategoriji do 81 kg Jasko Skalić (Kurto Bihać) je bio bolji od Harisa Hajdarevića (KBA Ilidža).

U posljednjem meču večeri u kategoriji preko 91 kg Haris Islamović (KBA Ilidža) pobijedio je Haruna Sinanovića (Balkan Konjic).

Zahvalnica prijateljima turnira

Specijalni gosti bili su članovi Demo team Taekwondo kluba Bosna iz Breze, a oni su nakon izvođenja demonstracije nagrađeni velikim aplauzom.

- Hvala svima koji su na svoj način pomogli da se održi 21. Memorijalni kikboksing turnir "Braća Bašović". Ovaj turnir je način da sportska djela Behudina i Bide Bašovića sačuvamo od zaborava. 

Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji, te pokroviteljima i prijateljima projekta: Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotelu President - rekao je Džemko Bašović u ime organizatora.

Nakon tunira organizator je uručio zahvalnice Omeru Osmanoviću, Farisu Gavrankapetanoviću, Nerminu Bašoviću, Adnanu Redžoviću, Muhamedu Šabanoviću, Muhamedu Bikiću, Mustafi Rustemagiću, Amaru Imamoviću, Amelu Kurtagiću, Murisu Kurti i Zijadu Luganu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.