PRVAK UFC-A

Volkanovski osjetio dječiju surovost: "Šta ako nam u kuću upadne Mahačev"

Samo sam se počeo smijati, nisam imao druge opcije, kazao je australski borac

Aleksander Volkanovski. Platforma X

15.2.2024

Iskrenost djece često zna biti surova. Na svojoj koži je najbolje to osjetio Australac Aleksander Volkanovski, prvak UFC-ove perolake divizije.

Ova 35-godišnja zvijezda suvereni je vladar te kategorije i trenutno se nalazi na omjeru 27-3 u karijeri. Od tri poraza, dva su došla u diviziji iznad kada se borio sa Islamom Mahačevom (Makhachev), prvakom lake kategorije.

Volkanvoski je također ponosni otac dviju kćerki, Arijane i Arli (Arlie), koje su svojim pitanjem nesvjesno povrijedile osjećaje svog oca.

Naime, tokom gostovanja u jednoj emisiji otkrio je da njegove kćerke uvijek žele ostati budne do kasno u noć, te da traže izgovore za to. Posljednji je bio kao nož u srce.

- Uvijek pokušavaju ostati budne. I onda mi kažu: „Strah me“. Pitam ih: „Čega vas je strah“, na šta mi odgovore: „Šta ako neki provalnik uđe u kuću?“ Uvijek im kažem da su vrata otvorena i da sam tu. Onda im kažem da sam ja svjetski prvak i da ću to riješiti. I onda me pita: „Šta ako je provalnik Islam Mahačev?“ Samo sam se počeo smijati, nisam imao druge opcije – kazao je Volkanovski.

Inače, Volkanovskog čeka odbrana titule u perolakoj kategoriji protiv Ilije Topurije u nedjelju rano ujutro po centralnoevropskom vremenu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.