BOKSERSKI SPEKTAKL

U Rijadu sve spremno za šou: Veliki okršaj Džošue i Enganua

Enganu bio sjajan protiv Fjurija, ali sada je bez elementa iznenađenja

Sučeljavanje Džošue i Enganua. Platforma X

N. H.

8.3.2024

Boks danas s punim pravom očekuje novi spektakl. U Kingdom Areni u saudijskom Rijadu će snage odmjeriti Entoni Džošua (Anthony Joshua) i Frensis Enganu (Francis Ngannou).

Enganu je nakon sjajne predstave protiv Tajsona Fjurija (Tyson Fury) dobio novu priliku. Sada će se naći u ringu protiv Džošue, međutim, ovog puta neće imati element iznenađenja. Protiv Fjurija je pokazao da može biti opasan, a sigurno da će ga britanski bokser ozbiljno shvatiti.

- Hvala svima što su mi omogućili ovu borbu, hvala i Džošui. On će imati nešto drugačijeg protivnika od Valina, iako je tada bio dobar. Ja nisam još šokirao svijet. Protiv Fjurija je bilo teško, ali njemu je bilo i gore – rekao je Enganu.

Džošua u ovaj meč ulazi poslije tri pobjede prošle godine – protiv Džermana Franklina (Jermaine), Roberta Heleniusa i Ota Valina (Otto Wallin). Ovo će mu biti četvrta borba u 11 mjeseci. Što se tiče Enganua, njemu će ovo biti druga bokserska borba nakon sjajne UFC karijere.

Prijenos bokserskog spektakla iz Rijada bi trebao krenuti oko 23:30 po našem vremenu, a moguće ga je pratiti putem DAZN platforme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.