KOŠARKA

Crvena zvezda poražena u Moskvi, Šved i Anderson donijeli pobjedu Himkiju

Euroleague.com. Anderson među najboljim igračima utakmice

Piše: R. Be.

24.10.2017

Košarkaši beogradske Crvene zvezde upisali su drugi uzastopni poraz. Nakon nedjeljnog poraza do Cedevite u ABA ligi, Zvezda je večeras poražena u Moskvi od Himkija 85:78, u trećem kolu Eurolige. 

Nakon velike pobjede protiv Barcelone u prošlom kolu Eurolige, očito je da je tim Dušana Alimpijevića malo izgubio dah, jer je tempo takmičenja trenutno žestok, a Zvezda nema tim iz prošle sezone. 

Crveno-bijeli su vodili tokom cijelog prvog poluvremena, ali kada je popustila odbrana i kada najbolji više nisu mogli odgovoriti, Džejms Anderson (James Anderson) i Aleksej Šved (Alexey Shved) su proradili i prevagnuli meč na stranu domaćina. Iako je Crvena zvezda bila rezultatski blizu vidjelo se da je teško očekivati potpuni povratak. 

U timu domaćina najviše poena ubacio je Anderson (24), dok je Šved dodao 18. Treba istaći i Tomasa Malkolma (Thomas Malcolm) koji je ostvario 10 skokova. 

Najbolji strijelac u beogradskom timu bio je Milko Bjelica sa 15 koševa, a pratili su ga Džejms Feldin (James Feldine) sa 14 i Tejlor Ročesti (Taylor Rochestie) sa 13 koševa.

Himki je večerašnjom pobjedom došao do stopostotnog učinka, dok beogradski tim ima skor 1:2.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Makabi iz Tel Aviva, a Himki gostuje Olimpijakosu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.