BIH

Repeša će volonterski voditi “Zmajeve”: Cilj nam je da se 16. septembra zajedno radujemo

Stručnom štabu bit će priključen i Emir Halimić

Foto: Avaz

Avaz.ba

3.9.2018

Jasmin Repeša je zvanično preuzeo dužnost selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedan od najboljih stručnjaka u regionu “Zmajeve” će voditi u utakmicama protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke u Sarajevu tri dana kasnije.

- Pred nama je mnogo posla za kratko vrijeme, ali ćemo dati sve od sebe da 16. septembra navečer svi naši navijači budu zadovoljni - rekao je Repeša te zahvalio svim igračima koji su se odazvali, ali i zaželio sve najbolje već bivšem selektoru Dušku Vujoševiću, koji je zbog zdravstvenih problema odstupio od kormila “Zmajeva”.

Repeša je dodao da su i članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH obavili korektan razgovor s njim prije nego što je donio konačnu odluku i prihvatio dužnost.



- U ovoj prilično nezahvalnoj situaciji uključio sam se u proces pregovora s Repešom, kojeg već odranije poznajem i zajedno s članom UO Daliborom Milošem vodio sam razgovore s našim novim trenerom. Moram reći da će u ovom ciklusu od dvije utakmice volonterski raditi u reprezentaciji BiH – rekao je Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH u ostavci.

Barbarić je najavio da će po završetku septembarskog ciklusa s Repešom biti obavljeni razgovori o saradnji na duže staze. Također je zahvalio i bivšem selektoru Vujoševiću na saradnji te mu zaželio sve najbolje, naglasivši da mu KSBiH pruža podršku.

Prema riječima Repeše, u stručnom štabu bit će priključeni Emir Halimić, trener koji je veoma zaslužan u selektiranju kadetske reprezentacije BiH koja je 2015. postala prvak Evrope, kao i Denis Bajramović, koji je bio asistent u stručnom štabu “Zmajeva” 2013., a tokom prošle sezone obavljao je dužnost trenera sarajevske bosne.

Na okupljanje u Sarajevo doputovalo je već nekoliko reprezentativaca, među kojima je i naš najbolji igrač Jusuf Nurkić, a tu su i Adin Vrabac, Almir Hasandić, Edin Atić, Adi Zahiragić...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.