PRIPREME

Bosna-Royal počinje s radom: Denis Bajramović ponovo na klupi!

Saznajemo da su čelnici Royala postigli dogovor sa hrvatskim stručnjakom o nastavku saradnje

Bajramović: Vodio Bosnu u završnici prošle sezone

Avaz Sport

10.9.2018

Denis Bajramović je novi-stari trener košarkaša Bosna-Royala!

Saznajemo da su čelnici Royala postigli dogovor sa hrvatskim stručnjakom o nastavku saradnje u Sarajevu, gdje se Bajramović nalazi na pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj je Bajramović jedan od trenera u stručnom štabu selektora Jasmina Repeše. 

Inače, Bajramović je još u završnici prošle sezone vodio Bosna-Royal te uspio sa ovom ekipom izboriti plasman u Drugu regionalnu ABA ligu.  Međutim, tada su stvari krenule nizbrdo, prvo je većina članova Upravnog odbora podnijela ostavku, a potom je stigla i vijest da je sarajevskom klubu uskraćen nastup u ABA 2 zbog neizmirenih dugovanja iz prošle sezone. 

U međuvremenu je i većina prvotimaca napustila Bosna-Royal, što je, kao i spomenute ostavke i izbacivanje iz ABA lige, proteklo bez bilo kakve reakcije klupskog rukovodstva, barem u javnosti, pa se opravdano nametnulo pitanje da li i ko uopće rukovodi klubom i kakva je njegova sudbina. 

No, nakon dva mjeseca neizvjesnosti, danas je stigla vijest o angažmanu Bajramovića, što bi trebao biti uvod u početak priprema, makar i sa zakašnjenjem u odnosu na druge klubove, a tek ostaje da se vidi s kojim igračkim kadrom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.