KOŠARKA

Budućnost preokretom do pobjede nad Cedevitom

Crvena Zvezda vodeća na tabeli

Nakon desetominutnog prekida bolja igra Budućnosti. KK Budućnost

Fena

21.1.2019

U derbiju 16. kola košarkaške ABA lige Budućnost je u Podgorici pobijedila Cedevitu 80:78.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su gosti iz Zagreba izgledali bolje veći dio utakmice. Sredinom posljednje četvrtine Cedevita je povela 72:64 i činilo se da su blizu pobjede. Međutim, uslijedio je desetominutni prekid nakon što su domaći navijači zasuli parket predmetima, nezadovoljni jednom sudačkom odlukom.

Taj prekid potpuno je izbacio Cedevitu iz ritma, pa su domaći prvo uspjeli uhvatiti priključak, a zatim tricama Kotija Klarka (Coty Clarke) i Norisa Kola (Norris Cole) preći u vodstvo 80:76.

Cedevita je s dva poena iz slobodnih bacanja smanjila na 80:78, zatim se uspjela odbraniti, no košarkaši Slavena Rimca nisu uspjeli realizirati posljednji napad za produžetak ili pobjedu.

Erl Klark (Earl Clark) sa 17 poena predvodio je Budućnost do pobjede sa 17 poena, dok je kod Cedevite najraspoloženiji bio je Džejkob Pulen (Jacob Pullen) s 25 poena.

Šest kola prije kraja na tabeli ABA lige vodeća Crvena Zvezda ima maksimalnih 16 pobjeda, Cedevita i Budućnost su na omjeru 11-5, a Partizan na 10-6, i te će se četiri momčadi najvjerojatnije plasirati u doigravanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.