KOŠARKA

Čelik sutra dočekuje ekipu Živinica

Utakmica počinje u 19 sati

Mujaković: Skautirali smo Živinice. D. Jurišić

D. J.

15.2.2019

OKK Čelik se, nakon 13 odigranih kola, nalazi na trećoj poziciji prvenstvene tabele A1 lige za košarkaše sa omjerom od 8 pobjeda i 5 poraza.

Sutra će na parketu gradske arene „Husejin Smajlović“ s početkom od 19 sati u utakmici protiv gostujuće ekipe KK Živinice pokušati doći do treće pobjede u nizu. U prvom susretu ove dvije ekipe, "Crno-crveni" su poraženi u gostima rezultatom 54:76.

Treća pobjeda

Predsjednik kluba Goran Bulajić istakao je na današnjoj pres-konferenciji da zdravstveni bilten kluba nije najbolji.

Mirza Keso, Muhamed Gak i Denis Halilović su povrijeđeni i vjerovatno neće igrati u ovom kolu. Nakon dvije vezane pobjede smo na dobrom putu da osiguramo jedno od prva 4 mjesta i tada ćemo moći govoriti ozbiljnije o plasmanu u Premijer ligu – rekao je Bulajić i dodao da Čelik trenutno ima jedan od boljih rostera u A1 ligi.

Nakon mjesec igramo domaću utakmicu. Živinice smo skautirali i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, oni su bolja ekipa nego što trenutno pokazuje tabela. Siguran sam da uz pomoć publike možemo doći do 3. pobjede u nizu, ali potrebno nam je 9 do 10 ratnika na parketu da to i ostvarimo – rekao je šef stručnog štaba Čelika Armel Mujaković.

Mladi Anes Podojak potpisao je profesionalni ugovor sa "Crno-crvenim" do kraja 2022.

Drago mi je što sam uspio dogovoriti nastavak saradnje sa klubom i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano – rekao je Podojak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.