KOŠARKA

Ništa od NBA pojačanja za reprezentaciju BiH: Alen Smailagić čeka poziv Srbije

Smailagić u dresu "Ratnika" u Las Vegasu. AFP

Avaz Sport

19.7.2019

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće dobiti NBA pojačanje. Talentirani košarkaš Alen Smailagić saopćio je da čeka poziv selektora seniorske reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića.

Prehodno se spominjala mogućnost da bi momak koji je nedavno potpisao ugovor sa višestrukim NBA prvacima Golden State Warriorsima mogao obući dres naših "Zmajeva" (kako su prenijeli pojedini mediji, Smailagićevi roditelji su Bošnjaci iz Tutina).

- Sada čekam poziv selektora Aleksandra Đorđevića, kojem ću se rado odazvati. Nisam se čuo sa njim, ali sam pričao sa Bogdanom Bogdanovićem, koji mi je poželio puno sreće i poručio: “Vidimo se na terenu - rekao je Smailagić za "Večernje novosti".

Smailagić, koji je ranije igrao za kadetsku selekciju Srbije, 18. avgusta napunit će 19 godina. Visok je 206 centimetara i igra na poziciji krila. "Ratnici" su ga izabrali na 39. poziciji NBA drafta prošlog mjeseca, a ugovor sa njim su potpisali nakon dobrih nastupa u Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu. Sporazum na četiri sezone vrijedan je 6,1 milion dolara s tim da su garantirane samo prve dvije godine (ostale dvije su opcija kluba).

U prošloj sezoni je nastupao za filijalu Golden Statea, ekipu Santa Cruz Warriorsa, u kojoj je postao najmlađi košarkaš u historiji NBA razvojne lige (G League).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.