KOŠARKA

Održana hitna sjednica Upravnog odbora: KSBiH proglasio prvake!

Presudio plasman u trenutku prekida prvenstva u obje konkurencije

Košarkaši Igokee su novi bh. šampioni. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

16.3.2020

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je proglasiti kraj prvenstva BiH u sezoni 2019/2020. zbog pandemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopćenju, titule će osvojiti u ovom momentu vodeće ekipe, košarkaši Igokee i košarkašice RMU Banovića.

- Ovim putem želimo obavijestiti košarkaške klubove i cjelokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su za prvake ŽKK RMU Banovići i KK Igokea Aleksandrovac.

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno koronavirusa (COVID – 19) - navodi se u saopćenju KSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.