ŠPANIJA

Svetislav Pešić: Trebalo bi čitati, ali nemam koncentracije

U stalnoj komunikaciji s igračima

Pešić: Bavimo se drugima. Arhiv

Avaz.ba

7.4.2020

Svetislav Pešić, nekadašnji trener Košarkaškog kluba Bosna, s kojom je kao igrač bio prvak Evrope, trenutno trener Barcelone, rekao je da niko ne zna kako će se nastaviti sezona poslije prekida zbog pandemije koronavirusa, kao i da mu se čini da će biti vrlo teško da se to uradi po istom takmičarskom sistemu. On se nalazi u karantinu u Barceloni.

U karantinu sam u svojoj kući u Barceloni. Ne izlazimo, organizujemo se kao i svi ostali. Radimo sve kao i svi drugi koji intenzivno žive kao mi treneri. Ima mnogo stvari koje sada mogu da se urade. Da se napravi analitika onog što je bilo u prošlosti, da se malo kreira ono što će biti u budućnosti. Mi treneri se uvijek bavimo drugima, od nas se uvijek nešto očekuje - rekao je Pešić za Tanjug.

Kako je rekao, sad je vrijeme i da se nešto pročita, ali on još nema koncentraciju za to.

Prije neki dan premijer Sančez je do 26. aprila produžio karantin, a istovremeno je objavio i pripremio narod da je moguće da će produžiti i poslije toga. To je nešto što se mora poštovati. Onaj ko se prije organizuje, lakše će to podnijeti. Kako god okrenemo, ipak je zdravlje najvažnije, da se sačuvamo od tog napada, da ga izbjegnemo i da ponudimo pomoć gdje je neophodna. Ja sam skoro u svakodnevnoj komunikaciji s igračima. Zajedno s asistentima pravim programe, svake sedmice dobivaju novi. Oni su u svojim kuća, šaljemo im individualne programe, oni su sportisti i trebaju ostati u optimalnoj fizičkoj spremi. Zato se od nas trenera očekuje da im damo adekvatne programe. Zovem ja njih, zovu oni mene. Razgovaramo i o drugim stvarima, o tome kako im je porodica i slično - naglasio je Pešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.