NBA LIGA

Gore društvene mreže: Džejms žestoko zaratio sa Trampom

Sukob prve zvijezde Lejkersa sa predsjednikom SAD-a. ILUSTRACIJA

A. V. / Avaz.ba

6.8.2020

Prva zvijezda Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms (LeBron James), žestoko se obrušio na predsjednika svoje države Donalda Trampa (Trump), nakon njegove izjave da ne podržava postupak da igrači kleče tokom intoniranja himne u znak podrške inicijativi "Black Lives Matter".

"Kad vidim da ljudi kleče tokom intoniranja, ne poštuju našu zastavu i nacionalnu himnu, ugasim tu utakmicu", rekao je Tramp.

Nije se brzo čekalo da Džejms reaguje.

"Pokušavate li da me nasmijete? Stvarno ne mislim da je košarkaška zajednica tužna zbog toga što on ne gleda utakmice. I to je sve što imam da kažem. Ne želim da ulazim u rasprave jer znam gdje bi to moglo da ode ili gdje bih sutra ja mogao da završim zbog toga. Neću to sebi dopustit", rekao je Džejms i na kraju ostavio zanimljivu poruku.

"Utakmice će se igrati i bez njegovog gledanja. Mogu ovdje da kažem u ime svih nas koji volimo košarku... Baš nas briga...".

Ovo nije prvi put da Džejms i Tramp dolaze u sukob. Ranije je košarkaš prozvao biznismena i političara "takozvanim predsjednikom" i "kvrgom", a predsjednik ga je okrznuo rekavši da mu se više sviđa kako je igrao Majkl Džordan (Michael Jordan).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.