FRANCUSKA

Legendarni Parker poručio: Ako se nastavi ovako umrijet ćemo

Zatražio pomoć vlasti

Parker: Veliki problemi za klubove. Twitter

N. D.

8.11.2020

Kako prenosi "Parlons-basket" legendarni Toni Parker (Tony) panično traži da se vlasti uključe u pomoć košarci u Francuskoj. Klubovi u dva najviša ranga francuske košarke su zbog krize izazvane koronavirusom u velikim problemima. Parker je sada prvi čovjek ASVEL-a, a iskazao je veliku zabrinutost.

- Zaista nije lako. Zabrinut sam. Po prvi put brinem za naš sport, ali i za francuski sport općenito. Zdravlje svih je prioritet, o tome se čak ni ne vodi rasprava. Ali, ako želimo preživjeti, nadam se da će vlada poduzeti potrebne stvari, kao što je to učinila u prvom "lock downu", kako bi nam pomogla. Željeli smo pokazati dobar primjer, ostati složni, rekavši: "OK, igramo mjesec dana, čak i iza zatvorenih vrata". Moramo igrati, bilo bi vrlo opasno ponovno stati. Ako sve potraje duže, umrijet ćemo! Klubovi će umrijeti. Ne možete igrati cijelu sezonu iza zatvorenih vrata, to je nemoguće. Vlada nam mora pomoći, izjavio je Parker.

Inače, prema informacijama francuskih medija tamošnje elitno košarkaško takmičenje čeka gubitak veći od 20 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.