NBA LIGA

Nikola Vučević nakon rekorda karijere: Odličan je osjećaj jer smo pobijedili

Saigrači su me pronalazili, bio sam u dobrim pozicijama i pogađao sam

Vučević: Teško je ući na Ol star, ima samo 12 mjesta. USA TODAY Sports

G. Š. / Sport klub

6.2.2021

Nikola Vučević je u pobjedi Orlanda nad Čikagom ubacio 43 poena, što mu je rekord karijere. Najbolji crnogorski košarkaš, čiji je otac Boro ostavio dubok trag u sarajevskoj Bosni, rekao je da je osjećaj odličan, ali da mu je posebno značajno što je Medžik pobijedio.

Ol-star meč

- Odličan je osjećaj jer smo pobijedili. Saigrači su me pronalazili, bio sam u dobrim pozicijama i pogađao sam. Najvažnija je pobjeda koja nam je bila mnogo važna jer nismo igrali dobro u posljednje vrijeme - rekao je Nikola Vučević.

Ovaj košarkaš je jednom prilikom bio na Ol-star meču. Sada je među igračima Orlanda glavni kandidat da bude na smotri najboljih igrača NBA lige, mnogi njegovi saigrači lobiraju za njega, a on poručuje da bi volio da se nađe na ovoj utakmici.

- Iskreno, značilo bi mi još više. Teško je ući na Ol star, ima samo 12 mjesta. Teško je ući tu i ako budem dva puta Ol star bit će mi velika čast. Probat ću da budem na visokom nivou i to će mi pomoći. Fokus mi je na timu i mojoj igri.

Popularni Vuč je pričao i o poluhorogu kojeg izvodi odlično. Novinari su ga pitali kada je shvatio da mu je to važno napadačko oružje.

- Na mojoj juniorskoj godini na koledžu. Tada sam napravio veliki iskorak sa tim šutem. Tada sam shvatio da sam dobar u tome. To je sada veliki dio moje igre od kada sam u NBA ligi.

Najbolji centri

Vučević je sigurno jedan od najboljih centara u NBA ligi, ali ga veoma rijetko navode kada nabrajaju najbolje petice.

- Navikao sam na to, meni je važno da drugi igrači i treneri drugih ekipa shvataju da sam dobar igrač i važno mi je kako me tretiraju. To je najvažnije na kraju dana, da te poštuju drugi igrači. Mislim da mene poštuju. U NBA je mnogo dobrih centara, a sebe bih stavio među najbolje. Nije mi to neka ekstra motivacija, najvažnije mi je da tim pobjeđuje - zaključio je Vučević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.