NBA LIGA

Dvejn Vejd postao suvlasnik Juta Džeza

Odbio investirati u Majami Hit

Dvejn Vejd. AGENCIJE

A. Vatreš

17.4.2021

Trostruki NBA prvak s Majami Hitom, penzionisani američki košarkaš Dvejn Vejd (Dwyane Wade) postao je suvlasnik trenutno vodeće ekipe u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Juta Džeza.

- Kao poslovni čovjek i investitor, u ovo partnerstvo unosim i više od svog košarkaškog iskustva. Uzbuđen sam što ću pomoći odvesti Juta Džez na novu razinu - objavio je Vejd, prenosi Hina.

- Kako nastavljamo graditi nevjerojatnu ostavštinu Juta Džeza, uzbuđeni smo što smo u tu jednadžu doveli i Dvejnovo iskustvo i znanje - kazao je većinski vlasnik kluba Rajan Smit (Ryan Smith).

Vejd (39) je najveći dio svoje igračke karijere proveo u Majami Hitu te je vlasnik te ekipe Miki Erison (Micky Arison) izrazio razočarenje što se Vejd nije odlučio investirati u njegov klub.

- Razgovarali smo o tome da se pridruži vlasničkoj skupini nakon što se penzioniše, ali nije bio spreman posvetiti se tome poslu sve vrijeme. Naravno da sam razočaran što se nije predomislio. No, želim mu sreću i uspjeh u Džezu - poručio je Erison putem Twittera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.