NBA LIGA

Lejkersi preokrenuli, Milvoki Baksi na pragu polufinala

Odigrana još dva susreta plej-ofa

James: Lejkersi vode nakon poraza u prvom meču. TWITTER

E. Ćosić

28.5.2021

Aktuelni prvaci Los Anđeles Lejkersi savladali su Finiks Sanse kod kuće 109:95 i poveli 2-1 u plej-of seriji Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u prvoj utakmici slavili košarkaši Finiksa. U još jednoj utakmici, Milvoki Baksi su brejkom na Floridi protiv Majamija 113:84 stigli nadomak naredne runde na Istoku, pošto sada vode sa velikih 3-0.

Lejkersi su ključnu prednost u duelu sa Sansima stekli tokom treće četvrtine kada su na krilima maestralne igre pobjegli na 17 poena prednosti pri rezultatu 76:59. Finiks je na početku četvrte dionice istopio prednost prvaka, došao na -8 (76:68), ali su Dejvis (Davis), Džejms (James) i društvo kreirali seriju 10:0 i završili posao. Entoni Dejvis je ubacio 34 poena uz 11 skokova, Lebron Džejms je  21 poen, šest skokova i devet asistencija, a Denis Šruder (Schroder) je meč završio sa 20 poena. Kod Finiksa, Diandre Ejton (DeAnde Ayton) je upisao 22 poena i 11 skokova, a 19 poena je bilo djelo Devina Bukera (Booker).

Još jednu odličnu tekmu odigrali su košarkaši Milvoki Baksa, koji su uvjerljivom pobjedom nad Majami Hitom (113:84) došao do velikih 3:0 i na korak do plasmana u polufinale Istočne konferencije. Već nakon prve četvrtine Milvoki je imao +12, nagovjestivši u kom smjeru će ići utakmica na Floridi. U trećoj četvrtini su imali i +26 (86:60) i bilo je jasno da se Majami ne može vratiti u utakmicu. Kris Midlton (Khris Middleton) se istakao sa 22 poena i osam skokova, Džru Holidej (Jrue Holiday) je meč završio sa 19 poena i 12 asistencija, a Janis Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) je dodao17 poena, 17 skokova i pet asistencija. Na drugoj strani Džimi Batler je bio najefikasniji sa 18 poena, a dodao je i osam skokova.

Četvrte utakmice se igraju u subotu. Milvoki i Majami će na teren od 19 sati i 30 minuta kada će Baksi tražiti plasman u polufinale, a dva sata kasnije na parket će košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Finiks Sansa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.