NBA LIGA

Brejk Jute, Vestbruku i društvu prijeti "metla"

U noći sa subote na nedjelju odigrana dva susreta plej-ofa

Embid: Kandidat za MVP-a. TWITTER

E. Ćosić

30.5.2021

Nakon što su Nurkić i ekipa u ranijem terminu savladali Denver Nagets sa 120:115 i tako izjednačili na 2:2, u noći sa subote na nedjelju odigrana su još dva susreta. Juta Džezeri su došli do brejka u Memfisu pobjedivši sa 121:111, Filadelfija je novim trijumfom (132:103) došla na prag da Vestbruka i njegove Vizardse "počisti" iz plejofa. 

Donovan Mičel (Donovan Mitchell) je predvodio Jutu sa 29 poena, od čega deset u posljednjoj dionici. Bojan Bogdanović je ubacio 15 poena, dok je Rudi Gober (Rudy Gobert) dodao 15 poena i 14 skokova. Kod Memfisa je Dža Morant (Ja)  ubacio 28 poena, a Dilon Bruks (Dillon Brooks) poen manje. Naredni susret ove dvije ekipe zakazan je za noć između ponedeljka i utorka i ponovo se igra u Memfisu.


Filadelfija je u trećoj utakmici u seriji razbila ekipu Vašingtona sa 132:103, a ponovo je najbolji bio Džoel Embid (Joel Embiid) koji je ubacio 36 poena, ostvarivši svoj rekord kada u plejofu. Samo u prvom poluvremenu je ubacio 25 poena, a bio je pošteđen posljednje dionice obzirom da je pitanje pobjednika bilo riješeno. Na drugoj strani Rasel Vestbruk (Russell Westbrook) je sa 26 poena bio najefikasniji igrač svog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.