NBA LIGA

Sjajni Lenard predvodio Kliperse do novog brejka i majstorice

Još uvijek bez pobjede domaćeg tima u duelu Dalas Maveriksa i Los Anđeles Klipersa

Dončić: Kavaj nas je uništio. TWITTER

E. Ćosić

5.6.2021

I nakon šest odigranih utakmica još uvijek bez pobjede domaćeg tima u duelu Dalas Maveriksa i Los Anđeles Klipersa. Šestom brejku u šest mečeva kumovao je odlični Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) koji je ubacio 45 poena u pobjedi svojih Klipersa rezultatom 104:97.

U skoro punoj dvorani u Dalasu gledala se neizvjesna košarka. Dončić i njegovi Mavsi su najveću prednost imali u drugoj četvrtini kada su vodili sa devet poena razlike (39:30), ali su Klipersi brzo nadoknadili zaostatak. Vodstvo se smjenjivalo sve do posljednje dionice kada su gosti iz Los Anđelesa napravili seriju 11:3 i rezultatski se odlijepili, nedozvolivši poslije Dalasu da se vrati u utakmicu.

Vrijedi istaći podatak da su košarkaši Dalasa za pet i pol minuta ubacili samo tri poena, i to je bila trojka Dončića, pa ih je ta "crna rupa" koštala meča. Kada je riječ o najefikasnijim pojedincima susreta, Dončić je u porazu svog tima imao 29 poena i 11 asistencija. Na drugoj strani, Kavaj Lenard je ubacio 45 poena čime je izjednačio lični rekord u jednom meču u plej ofu, dok je Redži Džekson (Reggie Jackson) dodao 25 poena. 


Naredni meč, ujedno i odlučujući Dalas Maveriksi i Los Anđeles Klipersi igraju u nedjelju u 21 sat i 30 minuta.

Naredni meč, ujedno i odlučujući Dalas Maveriksi i Los Anđeles Klipersi igraju u nedjelju u 21 sat i 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.