NBA LIGA

Netsi bolji od Baksa, Harden se povrijedio nakon 20 sekundi igre

Košarkaši Bruklin Netsa pobijedili su Milvoki Bakse sa 115:107 u prvoj utakmici polufinala Istoka

Durent: Nezaustavljiv u igri jedan na jedan. TWITTER

E. Ćosić

6.6.2021

Košarkaši Bruklin Netsa pobijedili su Milvoki Bakse rezultatom 115:107 u prvoj utakmici polufinala Istoka. Razlika je mogla biti i veća, ali su Baksi utakmicu završili serijom 11:0 i tako ublažili poraz.

Iako je njegov tim pobijedio, trener Netsa Stiv Neš (Steve Nash) susreo se sa velikim problemom, pošto je već nakon 20 sekundi igre parket zbog povrede napustio Džejms Harden (James). Harden je povrijedio zadnju ložu u prvom napadu svog tima i odmah se uputio prema svlačionici. 

Bruklin je pod utiskom te povrede igrao nešto lošije, vodili su Baksi sa 22:11 na krilima Adetokumba (Antetokounmpo), ali su se Netsi vrlo brzo vratili u igru. Nije bilo načina da Milvoki čuva prodore Irvinga i igru jedan na jedan Durenta (Durant), a višak prostora odlično je koristio Grifin (Griffin). 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kevin Durent sa 29 poena. Kajri Irving (Kyrie) je imao 25 poena, Džo Heris (Joe Harris) upisao je 18 poena, dok je Blejk Grifin (Blake Griffin) ubacio 18 poena. Baksima nije pomogla ni dobra partija Janisa Adetokumba koji je 34 poena (16-24 iz igre). Bruk Lopez (Brook) je dodao 19. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.