TOKIO

Neuništivi Gasol predvodi Špance na Olimpijskim igrama

Nastupit će na najvećoj sportskoj smotri sa 41 godinom na leđima

Gasol: U bogatoj karijeri mu nedostaje samo zlato sa OI. TWITTER

E. Ćosić

19.6.2021

Legendarni Pau Gasol uspio je u svojoj namjeri. Kada se krajem marta vratio u matični klub Barcelonu, došao je s ciljem da timu čiji je dres nosio prije 20 godina pomogne osvojiti neki trofej i da se dovede u formu za Olimpijske igre.

To je i uradio. Sa Barcelonom je osvojio špansko prvenstvo, pobjedivši u finalu doigravanja najvećeg rivala Real Madrid. Mnogi su bili uvjereni da su mu posljednji minuti u finalu španske lige posljednji u karijeri, međutim veteran je ponovo umakao penziji. Selektor Španije Serhio Skariolo (Sergio Scariolo) objavio je preliminarni spisak za predstojeće Olimpijske igre, a "Crvenu furiju" će predvoditi legendarni Pau Gasol.

Pored Gasola, na spisku se našlo još 17 imena: Alberto Abalde, Aleks Abrines (Alex), Karlos Alosen (Carlos Alocen), Dario Brizuela, Viktor Klaver (Victor Claver), Rudi Fernandez (Rudy), Usman Garuba, Mark Gasol (Marc), Vili Hernangomez (Willy), Huan Hernangomez (Juan), Serhio Ljulj (Sergio Llull), Lopez Arostegi, Serđi Martinez (Sergi), Pjer Oriola (Pierre Oriola), Serhio Rodrigez (Sergio Rodriguez), Riki Rubio (Ricky) i Sebas Saic (Saiz).

Španija će u Tokiju braniti bronzanu medalju iz Rija, a prije odlaska u Tokio, "Crvena Furija" će odigrati utakmicu protiv SAD-a u Las Vegasu. Pred susret sa Drim timom, Skariolo će skratiti spisak na 12 imena. Kada je riječ o Gasolu, zlato sa Olimpijskih igara je jedino zlato koje mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.