VELIKI USPJEH BIH

Goran Lojo: Energiju crpim iz ljubavi prema ovoj zemlji

- Nismo željeli pompezno najavljivati odlazak na Eurobasket, jer tamo igra 16 ekipa, kaže selektor

Lojo nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom na Eurobasketu. Goran Šumar

Piše: E. Ćosić

27.6.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon osvajanja petog mjesta na Eurobasketu i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, doputovala je na Aerodrom Sarajevo, a naše bh. delegaciju su dočekali članovi porodice, čelnici KS BiH, i manja grupa navijača ovacijama "Šampioni, šampioni!".

Bh. košarkaška delegacija održala veliku press konferenciju u Vijećnici ispred koje su "Zmajice" također dočekali navijači.

Selektor Goran Lojo, odmah po povratku u Sarajevo, te kasnije u Vijećnici, govorio je o mnogim stvarima. 

- Prije svega, presretni smo uspjehom koji smo ostvarili. Nakon pobjede protiv Belgije vidjeli smo da smo u dobroj formi i da imamo potrebnu energiju. Desilo se to što se desilo i možemo biti presretni. Pokazali smo zajedništvo i timski duh, koji nas je krasio tokom cijelog turnira. Džons (Jones) je u svih šest utakmica imala "dabl-dabl" i njen doprinos bio je nemjerljiv. Svojim izjavama i zalaganjem, pokazala je kako se igra u najdražem dresu, kazao je Lojo.

Zahvalio se i gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, te najavio nove poduhvate.

- Nismo željeli pompezno najavljivati odlazak na Eurobasket, jer tamo igra 16 ekipa. Napravili smo veliku stvar, najbolji rezultat bh. košarke. Prelijep osjećaj je doći u svoju čaršiju sa ovakvim dočekom. Hvala i gradonačelnici Karić. Očekuju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Pred nama je puno posla, a pred ovim djevojkama je puno dobrih rezultata, poručio je Lojo.

- Potrebna je podrška svih struktura, nivoa vlasti, sponzori. Kanton Sarajevo radi sve u svojoj mogućnosti da obezbjede uslove, mi to imamo i dolaze rezultati, zaključio je selektor BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.