NBA LIGA

Baksi na krilima Midltona i Adetokumba do brejka u Atlanti

Milvoki u finalu Istočne konferencije poveo sa 2:1

Midlton i Adetokumbo: Odlična partija dvojca Baksa. TWITTER

E. Ćosić

28.6.2021

U noći između nedjelje i ponedeljka Milvoki Baksi su napravili brejk i savladali Atlanta Havkse rezultatom 113:102, za 2-1 u finalu Istočne konferencije NBA plej-ofa. Svoje večer imao je Kris Midlton (Khris Middleton) koji je meč završio sa 38 poena, izjednačivši tako rekord karijere, a dodao je i 11 skokova, sedam asistencija.

Atlanta je imala veliku priliku da povede u seriji, a vodila je najvećim dijelom meča. Sredinom prve dionice imala je i 15 poena prednosti, ali su Baksi u drugoj polovini posljednje četvrtine okrenuli utakmicu.

Imali su Baksi minus dva poena (98:96), ali su onda sjajnom serijom 17:4 napravili preokret i došli do brejka i prednosti u seriji. Junak pobjede bio je Kris Midlton koji je postigao 38 poena, od čega čak 20 u posljednjoj četvrtini susreta. Dobra podrška bio mu je Janis Adetokumbo koji je ubacio 33 poena, a dodao je i 11 skokova uz četiri asistencije. 

Kod Atlante se istakao Tre Jang (Trae Young) koji je meč završio sa 35 poena, ali Havkse može zabrinuti situacija iz treće dionice kada je Jang povrijedio desni skočni zglob. Danilo Galinari je još bio bolji od drugih sa 18 ubačenih poena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.