KVALIFIKACIONI TURNIR

Čekaju se putnici za Tokio: Slovenija favorit protiv Litvanije, Srbija protiv Italije

Danas se igraju završnice doigravanja za plasman na Olimpijske igre

Dončić: Prva uzdanica Slovenije. TWITTER

E. Ćosić

4.7.2021

Košarkaši igraju posljednje utakmice kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre. Danas su na rasporedu tri susreta, dok će se četvrti, onaj između Češke i Grčke, odigrati sat i pet minuta iza ponoći.

U prvom finalnom meču doigravanja sastaju se Litvanija i Slovenija (18:30). Litvanci imaju prednost domaćeg terena, obzirom da se igra u Kaunasu, dok se Slovenci uzdaju u Luku Dončića koji se odazvao reprezentaciji uprkos teškoj sezoni u NBA ligi. Ako pitate Mozzart, bez obzira na domaći teren Litvanaca, favorit je Slovenija. Kvota na trijumf Dončića i društva je 1.60, a na litvanske košarkaše je 2.55.

Mozzart ima svoje favorite i u preostala dva meča koja se igraju danas. Tako je u susretu Srbije i Italije koji se igra u Beogradu (20:30) potpuni favorit tim Igora Kokoškova. Mozzart na pobjedu "Orlova" daje kvotu 1.30, dok je trijumf Italije tri puta vrijedniji - 3.90.

Košarkaška reprezentacija Brazila koju sa klupe predvodi bivši selektor naše reprezentacije Aleksandar Petrović za plasman na Olimpijske igre igra protiv Njemačke koja je u polufinalu eliminisala Hrvatsku. Brazilci su favoriti u duelu koji se igra u Zadru (19:30), kvota na njihovu pobjedu je 1.45, dok Mozzart za iznenađenje i trijumf Nijemaca daje kvotu 3.05. .

Posljednji meč doigravanja u Viktoriji igraju Češka i Grčka, a "Heleni" su favoriti iako će izostati Vasilis Spanulis (Spanoulis) koji je objavio kraj karijere. Tako Mozzart na pobjedu Grčke daje kvotu 1.45, a trijumf Čeha vrijedan je 3.05. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.