VELIKAN IZ PIREJA

Olimpijakos se nakon dvije godine vraća u 1. ligu Grčke

Posljednju utakmicu u elitnom rangu odigrali u maju 2019. godine

Olimpijakos: U protekle dvije sezone igrao Euroligu i 2. ligu Grčke. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Košarkaški velikan iz Pireja, Olimpijakos vraća se u prvu ligu Grčke nakon dvije godine izbivanja. Predstavnici pirejskog kluba su riješili svu potrebnu dokumentaciju, te će od naredne sezone igrati elitni razred domaće košarke.

Inače, posljednju utakmicu u najvišem rangu grčke košarke Olimpijakos je odigrao 8. maja 2019. godine protiv Promitesa. Kasnije su odbijali da igraju plej-of, pa su sankcionisani. Disciplinski sudija Košarkaškog saveza Grčke ih je kaznio, donijevši odluku o njihovom izbacivanju iz lige nakon što se nisu pojavili na terenu u četvrtfinalnoj utakmici doigravanja protiv Panaitinaikosa.

Podsjećamo, Olimpijakos je tražio da mu na utakmicama protiv Panatinaikosa pravdu dijele sudije iz inozemstva, ali taj je zahtjev odbijen. Došlo je do žestokog sukoba s Košarkaškim savezom Grčke i čelnicima Panatinaikosa, a sve je kulminiralo kad su u Olimpijakosu odlučili ne izaći na teren u četvrtfinalu doigravanja baš protiv Panatinaikosa.

U prethodne dvije sezone Olimpijakos je u drugom rangu grčke košarke igrao sa drugim timom, dok su prvotimci nastupali u Euroligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.