KOŠARKAŠKI TURNIR NA OI

Australija deklasirala Argentinu i zakazala duel sa Drim timom

Pobjedom "Kengura" kompletirano četvrtfinale turnira u Tokiju

"Kenguri" zakazali duel sa SAD-om. TWITTER

E. Ćosić

3.8.2021

Košarkaši Australije deklasirali su Argentinu sa 97:59, te tako izborili plasman u polufinale olimpijskog turnira. "Kenguri" će tako igrati drugo uzastopno finale na Olimpijskim igrama, pošto su prije pet godina igrali u Riju, gdje ih je savladala Srbija.

Australijanci su tako zakazali duel sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država koja je u četvrtfinalu eliminisala Španiju sa 95:81. Argentina je dobro igrala na početku meča, ali su onda Australijanci preokrenuli do poluvremena i na odmor otišli sa šest poena prednosti. Pred posljednju dionicu australski košarkaši imali su +12 (60:48).

 "Kengure" je do pobjede predvodio Pati Mils (Patty Mills) sa 18 poena, dok su Džok Lendejl (Jock Landale) i Matis Tajbul (Matisse Thybulle) imali po 12 poena, a Nik Kej (Nick Kay) je dodao deset poena i deset skokova. 

Na drugoj strani istakao se Nikola Laprovitola sa 16 poena, Gabrijel Dek (Deck) je imao 12, dok je Luis Skola (Scola) meč završio sa sedam poena.

Polufinale između Australije i SAD-a igra se u četvrtak u 6:15 po srednjoevropskom vremenu, dok se od 13:00 sati u drugom polufinalu sastaju Francuska i Slovenija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.