POTVRDIO KLUB

Kavaj Lenard potpisao novi ugovor s Klipersima koji će mu donijeti ogroman novac

Sjajni košarkaš će i naredne četiri godine biti član tima iz južne Kalifornije

Lenard: U klubu od 2019. godine. TWITTER

E. Ćosić

13.8.2021

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kavaji Lenard (Kawhi Leonard) potpisao je novi ugovor s Los Anđeles Klipersima među koje je stigao prije dvije godine.

Klub nije objavio detalje ugovora, ali prema informacijama koje su plasirali američki mediji, sjajni košarkaš će za naredne četiri sezone zaraditi 176.3 miliona dolara.

Bivši igrač San Antonio Spursa i Toronto Raptorsa sa kojima je i osvajio po titulu, se 2019. godine vratio u južnu Kaliforniju u tim koji do njegovog dolaska nikad nije igrao ni u konferencijskom finalu, a kamoli osvojio titulu. Međutim, Lenardovim dolaskom stvari se mijenjaju. Ove godine su prvi put izborili konferencijsko finale, ali se Kavaj povrijedio, a u finalu ih je pobijedio Finiks Sans sa 4:2. 

Prošle sezone Lenard je prosječno postizao 24.8 poena, 6.5 skokova, 5.2 asistencije i 1.6 osvojenih lopti te je izabran u idealnu petorku lige. On je tokom dosadašnje karijere dva puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) finala, a dva puta je proglašivan za najboljeg defanzivca najjače košarkaške lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.