HRVATSKA

Važio za talentovanog košarkaša, igrao za Zrinjski, pa poslije povrede postao svećenik

Luka Klarica se nakon teške povrede odlučio na završetak karijere

Klarica iz perioda dok je nastupao za Zrinjski. BLJESAK.INFO

E. Ćosić

23.8.2021

Luka Klarica važio je za talentovanog košarkaša. Bio je i reprezentativac, ali je nakon povrede završio karijeru, a onda se zaredio na Trsatu za svećenika Riječke nadbiskubije, piše "24sata.hr".

- U petom razredu osnovne škole majka i otac rekli su mi da je došlo vrijeme da se moram opredijeliti samo za jedna sport. Igrom slučaja razgovarali smo o tome upravo na godišnjicu pogibije Dražena Petrovića, a te je večeri emitovana snimka košarkaškog finala Olimpijskih igara u Barceloni. Bio je to okidač da se odlučim za košarku, rekao je Klarica oko kojeg su se borili Split i Cibona.

Klarica je bio između Zagreba i Splita, ali se odlučio za svoj grad, Split. Tamo je igrao za drugi tim, čekajući pravu priliku, ali ona nikada nije došla. Onda se odlučio da ode kući u Sinj, a onda je preko Solina završio u Zrinjskom.

Tada kreću nevolje. On se na pripremnoj utakmici 9. septembra 2010. godine u Čitluku povrijedio, kada su mu pukli križni ligamenti pri pokušaju da izbjegne blok. I od toga se nikad nije oporavio, ali su mu jedna zatvorena vrata otvorila druga. On se nakon teške povrede posvetio vjeri i postao je član Molitvene zajednice "Dobri pastir", koju je inače vodio bivši fudbaler Goran Granić.

Klarica je dugo razmatrao opcije nakon što je osjetio da ga privlači svećenički poziv. Na početku nije bio siguran da li je to pravi put. Vremenom, košarka je pala u drugi plan, a Luka je zaređen 26. juna ove godine na riječkom Trsatu za svećenika Riječke nadbiskupije, prenosi "24sata.hr".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.