NE ŽELI DA IH RAZMAZI

Legendarni NBA centar: Ne želim dijeliti novac svojoj djeci, neka ga zarade

Šakil O Nil, koji je posjeduje bogatstvo od 400 miliona dolara, rekao je da svojoj djeci redovno daje manje količine novca, ali...

Bogati Šak uveo žestoke porodične "mjere" kad je novac u pitanju. AFP

M. K.

31.10.2021

Legendarni Šakil O NIl (Shaquille O’Neal) skrenuo je dosta pažnje na sebe izjavom koja je mnoge ostavila bez teksta na prvu, ali i zamislila.

Naime, bivša NBA zvijezda izjavila je da ne želi da dijeli bogatstvo sa svojom djecom, nego od njih traži da vrijedno rade za svoj novac i status.

O Nil, koji je posjeduje bogatstvo od 400 miliona dolara, rekao je da svojoj djeci redovno daje manje količine novca, ali da će i to postati upitno, prenijeli su američki mediji.

- Moja djeca odrastaju i uznemirava ih činjenica da ne želim da dijelim novac s njima. Ne razumiju zašto je to tako. Često im objašnjavam: "mi nismo bogati, JA sam bogat". Morate završiti fakultete, pokrenuti svoj biznis i onda mi ga predstaviti kako bih odlučio da li želim da vam dam novac. Ne bih volio da im dam karijeru i novac "na dlanu", rekao je O Nil, koji očito ne želi da novcem previše razmazi i opusti svoju djecu kojih ima ukupno šestero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.