PRVENSTVO BIH

Pašalić pred duel sa Posušjem: Borbenost ne smije izostati, u takvom ambijentu moramo tražiti našu šansu za pobjedu

Sigurno ulaze rasterečeno u drugi dio prvenstva, tako da mi ako želimo pobijediti moramo ući maksimalno motivisano i fokusirano u ovaj meč, rekao je trener Bosne

Pašalić: Doživjeli su određene promjene u rosteru, doveli su novog plejmakera. KK Bosna

Piše: G. Š.

25.1.2022

Trener košarkaša sarajevske Bosne Ahmet Pašalić najavio je današnji duel s Posušjem u Skenderiji (16 sati). 

- Igramo utakmicu protiv ekipe koja je hit prvenstva, rekao je Pašalić i dodao: 


Borbenost ne smije izostati

- Odigrali su izvanredno prvi dio sezone. Doživjeli su određene promjene u rosteru, doveli su novog plejmakera... Sigurno ulaze rasterečeno u drugi dio prvenstva, tako da mi ako želimo pobijediti moramo ući maksimalno motivisano i fokusirano u ovaj meč. Borbenost ne smije izostati, u takvom ambijentu moramo tražiti našu šansu za pobjedu.

Bosne i Posušja danas će odigrati posljednju utakmicu 14. kola Prvenstva BiH, dok je za sutra (srijeda - 19 sati) na programu i zaostala utakmica 9. kola između Mladosti i Slobode.


Važan meč

Sarajevski „Studenti“ se vraćaju na parket nakon problema s koronavirusom, dok je Posušje u top formi i jedno od najvećih ovosezonskih iznenađenja. Bosna je ove sezone ostvarila samo tri pobjede iz 11 utakmica (dvije u zadnje dvije utakmice) i trenutno zauzima 11. mjesto, dok su Posušaci petoplasirani

Treća vezana pobjeda „Studente“ vodi prema sredini tabele i mirnoj luci, dok Posušaci sa nova dva boda čuvaju poziciju koja vodi u plej-of za prvaka (prvih pet ekipa ide u borbu za prvaka BiH).

- Obavještavamo navijače da je na osnovu novih mjera Kriznog štaba KS, čije sprovođenje kontroliše MUP-a Centar, zabranjeno prisustvo publike na utakmicama, s obzirom da ekipe i službene osobe čine minimalan dozvoljeni broj osoba u zatvorenom prostoru, saopćeno je iz KK Bosna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.