POČAST ZA NBA LEGENDU

Poznat izgled "All-Star" trofeja u čast Kobija Brajanta

Ovo znači da će košarkaš koji u Klivlendu dobije nagradu za MVP-a, dobiti trofej imenovan po košarkaškoj legendi

Kobi je bio, po mnogima, najbolji košarkaš svih vremena. record.com.do

M. K.

3.2.2022

NBA liga predstavila je redizajnirani trofej za "All-Star" utakmicu, u čast Kobija Brajanta (Kobe Bryant) i 75. godišnjice lige.

Ovo znači da će košarkaš koji u Klivlendu dobije nagradu za MVP-a, dobiti trofej imenovan po košarkaškoj legendi, koji je, podsjećamo, nastradao prije dvije godine u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji.

- Posljednjih nekoliko godina, NBA i ja smo ponosno i neumorno radili na tome da preispitamo šta jedan trofej jeste, šta je bio i šta bi mogao biti. Redizajniranje trofeja nam je dalo posebnu priliku da kreiramo nagrade za događaje vrijedne energije i uzbuđenja koje trenutak stvara, istovremeno uvodeći vizuelni, estetski jezik cijele kolekcije. Ova prilika nam je dala i privilegiju i odgovornost da razvijemo potpuno novu siluetu dostojnu da bude nazvana "Trofej Kobi Brajant" za NBA "All-Star" MVP-ja za koju smo, u duhu njenog imenjaka, odbacili sve konvencije i izazvali sebe da preorijentišemo naše razmišljanje o košarci, rekao je Solomon američkim medijima.

Trofeji za "All-Star" dizajnirani su uz učešće umjetnika Viktora Solomona (Victor) i prvi put će biti dodjeljeni 20. februara.

Adam Silver, komesar NBA lige, još 2020. najavio je da će Brajant, koji je čak 18 puta nastupio u "All-Star" meču, dobiti posebnu počast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.