KOŠARKA

Prvenstvo BiH – 17. kolo: Sloboda dočekuje Zrinjski

Sloboda nastavlja pozitivan niz

Tuzlaci su u fantastičnom ritmu: Imaju 10 vezanih pobjeda. OKK Sloboda

Piše: Er. B.

12.2.2022

Ovog vikenda na rasporedu je 17. kolo košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine na čiji program utiče prozor 2. ABA lige koji se igra u Banjoj Luci. Tako će derbi utakmicu Spars i Široki u Sarajevu odigrati u utorak, a Borac i Bosna tek 27. februara. Ostale utakmice su na rasporedu u subotu i nedjelju.


Mostarci u nezgodnoj situaciji

Zrinjski prošlog vikenda nije odigrao meč 16. kola protiv Proma zbog nekoliko igrača koji su bili pozitivni na koronavirus, a u nedjelju gostuje Slobodi u Tuzli.

- Sigurno da nismo u najboljem stanju, rekao je trener Mostaraca Neven Nikolić i dodao:

- Od početka sezone se problemi lijepe jedan na drugi. Od mog povratka u Zrinjski u ovih 80 dana ne znam da li smo odradili tri treninga u kompletnom sastavu. Stalno je neko bolestan, povrijeđen, pozitivan. Tri izolacije ekipe smo imali u manje od tri mjeseca, ali takvo je vrijeme došlo, nismo mi jedini klub sa takvim problemima.

Ni uoči utakmice sa Slobodom stanje nije puno bolje. Zrinjski je nedavno ostao bez četiri igrača, a doveo je trojicu novih. No, pitanje je koliko ta ekipa može do kraja prvenstva jer su Mostarci trenutno na dnu sa skorom od 1-11, a iz lige će ispasti posljednji tim.

- Sloboda je u fantastičnom ritmu. Imaju 10 vezanih pobjeda. Vratili su publiku u dvoranu i sigurno su jedan od najzahtjevnijih protivnika u ligi u ovom trenutku. Međutim, za nas je to najlakša moguća utakmica. Odigrat ćemo hrabro, bez ikakvog opterećenja i zašto se ne nadati iznenađenju – zaključio je Nikolić.


Parovi i poredak

Parovi 17. kola: Promo – Radnik (subota - 18 sati), Posušje – Bratunac (subota - 20), Sloboda – Zrinjski (nedjelja - 17), Mladost – Leotar (nedjelja - 19), Spars – Široki (utorak - 17), Borac – Bosna (27. februar).

Poredak: 1. Široki 25 bodova, 2. Sloboda 25, 3. Leotar 24, 4. Borac 21, 5. Posušje 21, 6. Bratunac 21, 7. Spars 19…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.