NBA LIGA

Vestbruk: Ja nisam problem Lejkersa

Iskusni plejmejker kaže da nikada nije dobio pravu priliku

Vestbruk: Uvijek sam se morao iznova dokazivati, a nije baš bilo razloga za to. AGENCIJE

A. V.

12.4.2022

Rasel Vestbruk (Russell Westbrook) ne smatra se odgovornim što su košarkaši Los Anđeles Lejkersa ove sezone potpuno podbacili u NBA ligi te ostali čak izvan kruga plej-ina Zapadne konferencije.

S omjerom 33-49 Lejkersi su osnovni dio sezone završili na 11. mjestu Zapada te su na odmor otišli daleko prije nego su to očekivali sami, njihovi navijači, ali i pratitelji košarke.

- Mislim da ja nisam bio ovosezonski problem Lejkersa. Od trenutka kada sam došao u ovaj klub čini mi se kako nikada nisam dobio pravu priliku, niti me se pokušalo iskoristiti da na pravi način pomognem momčadi. Od početka sam u Lejkersima bio u središtu izmišljenih priča. Uvijek sam se morao iznova dokazivati, a nije baš bilo razloga za to - rekao je američkim novinarima Vestbruk, prenosi Hina.

Inače, o Vestbruku je nakon razočaravajuće sezone govorio i Lebron Džejms (LeBron James), prva zvijezda kluba, koji je uglavnom hvalio svog saigrača.

- Uvijek sam volio Raselovu strast na parketu i njegov takmičarski naboj. Jednako ga zbog toga volim i sada kada dijelimo istu svlačionicu - rekao je Džejms.

No, 33-godišnji Vestbruk očito kipti od nezadovoljstva pa je tako imao prigovore i na mnoge ostale adrese.

- Imao sam dojam i da se stalno moram dokazivati treneru Vogelu. Ne znam iz kojih razloga. Jesmo li pričali o taktici Džejms, Dejvis (Davis) i ja? Takvi razgovori nikada nisu bili baš vođeni - rekao je košarkaš koji je dugi niz godina proveo u Oklahoma Sitiju, a prije dolaska u Lejkerse još je nosio dres Hjustona i Vašingtona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.