NBA LIGA

Džoelu Embidu slomljeno lice, ne zna se kada će se vratiti

Za Embidom je najbolja sezona karijere i uz Nikolu Jokića te Janis Adetokumbo je kandidat za MVP-ja

Ustanovljeni su mu fraktura desne jagodične kosti i lakši potres mozga. Agencije

A. Č.

30.4.2022

Džoel Embid (Joel Embiid) uspio je uvesti Filadelfija 76erse u drugi krug doigravanja NBA lige, ali je to platio povredom lica koja će ga na neodređeno vrijeme držati izvan parketa, odnosno ne zna se koliko će utakmica serije protiv Miamija kamerunski centar propustiti.

Za Embidom je najbolja sezona karijere i uz Nikolu Jokića te Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) je kandidat za MVP-ja. U šest utakmica serije protiv Toronto Raptorsa bilježio je prosjeke od 26.2 i 11.3 skoka, ali nezasitno je htio još i nakon što je zadnja utakmica odavno bila odlučena.

Sixersi su nešto više od četiri minute prije kraja šeste utakmice u Torontu imali golemih 27 poena prednosti. Iako je u NBA ligi u takvim slučajevima običaj dati rezervama da se rastrče, Embid je i dalje bio na parketu, a nakon snažnog zakucavanja provocirao je domaće proslavivši glumljenjem aviončića.

Već u sljedećem trenutku dostigla ga je karma. Paskal Sijakam (Pascal Siakam) sjurio se pod koš i nehotično ga zakačio laktom po licu. Nakon utakmice ustanovljeni su mu fraktura desne jagodične kosti i lakši potres mozga. 

Za sada nema naznaka hoće li biti spreman za prvu utakmicu serije polufinala Zapada protiv Miamija u noći s ponedjeljka na utorak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.