DOMINANTNO

Džanan Musa se vratio sa stilom: Da li je ovo njegov posljednji meč u Breoganu?

Bišćanin je na domaćem parketu u Lugu proveo skoro 35 minuta i ubacio 24 poena

Džanan Musa se vratio nakon povrede. SCREENSHOT

S. S. / N1

14.5.2022

Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa vratio se na parket u dresu Rio Breogana poslije operacije. Musa je bio najbolji pojedinac u pobjedi svog Rio Breogana protiv Unikahe (Unicaje) 93:84.

Bišćanin je na domaćem parketu u Lugu proveo skoro 35 minuta i ubacio 24 poena, uhvatio 5 skokova i podijelio 3 asistencije. Košarkaš Breogana koji je glavni kandidat za MVP-a regularnog dijela sezone u Španiji, imao je stoprocentan učinak šuta za dva na ovom meču 6/6 i slobodnih bacanja 9/9. Pored svega pogodio je jednu trojku iz tri pokušaja.

Pratili su ga Kalinoski sa 17, a tri košarkaša Rija ubacili su po 13 poena: Mahalbašić, Luković i Kruz (Cruz), a s druge strane u redovima Unikahe Brizuela je imao 21 poen, a Fernandez 17.

Breogan je regularni dio sezone okončao na 11. tabeli ACB lige sa omjerom 16-18, a Unicaja je poziciju niže sa 13-21, te se nijedna ekipa nije plasirala u Playoff.

Obzirom na brojne ponude koje je dobijao i u toku sezone, Džanan Musa, po svemu sudeći, neće i naredne sezone karijeru igrati u istom klubu, nego se može očekivati angažman u nekom od Euroligaša, tako da je ovo vjerovatno oproštaj od dresa španskog Breognana i to sa stilom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.