9. KOLO

Igokea napravila veliki korak ka naslovu prvaka

Uoči posljednjeg kola prvenstva Igokea i Široki imaju po 7 pobjeda i 2 poraza, a s obzirom da je Igokea bila bolja u oba međusobna ogleda momčad iz Aleksandrovca ima sve u svojim rukama i postat će prvak ako pobjedi Slobodu na svom terenu

Košarkaši Igokee napravili su veliki korak ka naslovu prvaka. Igokea

H. J. I.

2.6.2022

Košarkaši Igokee napravili su veliki korak ka naslovu prvaka Bosne i Hercegovine nakon što su u 9. kolu Lige 6 u gostima svladali Široki rezultatom 72:60. 

Široki je bio u prilici da pobjedom na svom terenu osvoji naslov prvaka, ali košarkaši Danijela Jusupa nisu u tome uspjeli.

Nakon izjednačene tri četvrtine Igokea je početkom posljednjeg perioda igre otišla na 9 poena razlike (56:47) i tu je prednost održavala do kraja utakmice.

Džejms Robinson (James) s 25 poena bio je najučinkovitiji u redovima pobjedničke ekipe, dok su kod Širokog Mate Vucić i Luka Božić ubacili po 19 poena.

Uoči posljednjeg kola prvenstva Igokea i Široki imaju po 7 pobjeda i 2 poraza, a s obzirom da je Igokea bila bolja u oba međusobna ogleda momčad iz Aleksandrovca ima sve u svojim rukama i postat će prvak ako pobjedi Slobodu na svom terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.