KOŠARKAŠKI STRUČNACI

Bogdan Tanjević za "Avaz": Bećiragić je izvanredan i trener i čovjek u kojeg imam potpuno povjerenje

Bećiragić je bio pomoćni Tanjeviću u reprezentaciji Turske koju je vodio od 2004. do 2010. godine

Bogdan Tanjević. Arhiva

Piše: Er. B.

17.6.2022

Legendarni košarkaški trener Bogdan Tanjević je bio glavni mentor novom selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adisu Bećiragiću, kad se počeo baviti trenerskim poslom 2004. godine. Bećiragić je bio pomoćni Tanjeviću u reprezentaciji Turske koju je vodio od 2004. do 2010. godine.

 - Prva stvar koju moram da kažem je da mi je jako žao što je Vedran Bosnić napustio reprezentaciju jer je on to bio odlično uhvatio sa svojom formulom i to je jako dobro izgledalo. Ne znam iz kojih razloga se to desilo, ali žao mi je, vjerovatno nekakva standardna nesloga – kazao je Bogdan Tanjević za "Avaz".

Istakao je da dobro poznaje novog selektora BiH.

- Bećiragić je dugo godina bio moj pomoćnik u selekcijama Turske. Izvanredan je i trener i čovjek u kojeg imam potpuno povjerenje. To je sad teška situacija u nekoliko dana uklopiti se sa igračima i uraditi trenerski posao. A ja mislim da on ima kapacitet da može da to uhvati za kratko vrijeme. Ekstremna bistrina, odličan stil sa igračima, pošalica i komanda, duhovit je, što je meni vrlo značajno. Treneri ne moraju da imaju baš uvijek mrsku facu na licu, da nešto lome i ljute se uvijek. Nema potrebe, sa igračima se može i drukčije – rekao je Tanjević koji za reprezentativca BiH iz 90-tih godina prošlog vijeka ima dosta toga pozitivnog da kaže.

Kompletan razgovor sa legendarnim Bošom pročitajte u sutrašnjem dvobroju printanog izdanja Dnevnog avaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.