KK BOSNA ROJAL

Predsjednik sarajevskih "Studenata" za "Avaz": Dok omladinci vrijedno rade, čekamo odluku Saveza

Početak nove sezone košarkaškog Prvenstva BiH se bliži, a još nije definisano ko će tačno učestvovati u njemu

Bradić i ostatak uprave čekaju rješenje situacije. ARHIV

Piše: M. K.

16.8.2022

Košarkaši Bosne Royalproljetos su eliminisani iz Prvenstva BiH u niži rang bh. klupske košarke, međutim još nije poznato gdje će se tačno takmičiti, da li u nižoj A1 ligi ili po nekim opcijama u Prvenstvu BiH, a možda ni u jednoj ako se nešto ne poduzme po pitanju spašavanja ovog velikana od potpunog gašenja.

Nije nikakva tajna da teška finansijska situacija u nekadašnjem prvaku Evrope koja traje već niz godina, a predsjednik kluba Almir Bradić nedavno je za "Avaz" izjavio "kako niko ništa nije poduzeo da se spriječi eliminacija sarajevskog velikana iz Prvenstva BiH", te dodao "kako se klub planski uništava".

Početak nove sezone košarkaškog Prvenstva BiH se bliži, a još nije definisano ko će tačno učestvovati u njemu jer je ranije i Slavija podnijela zahtjev za učešćem.


Dok su na čekanju, u Bosni pokušavaju da se pripreme što bolje neovisno od toga gdje će igrati narednu sezonu.

- Podmladak je trenirao od 17. jula do jučer, bila je kratka pauza, pa nastavljamo. Razumljivo, KSBiH ima jako puno obaveza oko reprezentacija, pa se još čeka konačan stav oko nastupajuće sezone. U tom kontekstu, i mi smo na "čekanju". Uz nadu da će inicijativa sarajevskih klubova uroditi plodom, kaže za portal "Avaza" Almir Bradić, predsjednik "Studenata".

Jasno je da ekipa ne može ući u novu sezonu s mladom i neiskusnom ekipom, a Bradić je najavio da će roster biti pojačan.

- Naravno, dječaci neće moći sami. Zbog toga planiramo kombinaciju mladosti i iskustva. Domaće je najbolje, dodao je naš sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.