PRIPREME ZA MUNDOBASKET

Miljana Džombeta za "Avaz": Drago mi je da dolaze nove djevojke i donose novu energiju u timu

Vjerujem da će do prvenstva sve biti po planu, rekla je "Zmajica"

Džombeta: Utakmice nam pomažu da se još bolje upoznamo i kroz njih dižemo igru i formu. Arhiva

Piše: Er. Bijedić

22.8.2022

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je na pripremi za Svjetsko prvenstvo koje ih od 22. septembra očekuje u Sidneju (Australija).


Neobičan početak

Djevojke su od samog okupljanja u procesu odigravanja utakmica, a do sinoć su ih odigrale ukupno devet, pet u Italiji, dvije protiv Portugala i posljednjeg vikenda dvije u Francuskoj protiv selekcije domaćina.

- Zasad je sve super, mada je možda malo neobičan početak priprema s velikim brojem utakmica. Ali mi smo ekipa koja se dobro poznaje, dugo sarađujemo, imamo dobru atmosferu i zajedništvo koje nas krasi i sve nam prolazi lagano pa i te pripreme. Utakmice su prošle dobro, ne možemo puno ni govoriti o tome, pripremni je dio, važno je da smo sve zdrave. Idemo korak po korak, dižemo polako formu i spremamo se – rekla je plejmejker reprezentacije Miljana Džombeta za „Avaz“ i dodala:

- Te utakmice nam pomažu da se još bolje upoznamo i kroz njih dižemo igru i formu, pa vjerujem da ćemo otići spremne na SP. A veće motivacije od toga da se dobro spremimo i nastupimo na tom takmičenju jednostavno nema – istakla je.

S ekipom je nekoliko novih, mladih djevojaka kojima je selektor Goran Lojo pružio šansu.

- Drago mi je da dolaze nove djevojke i donose novu energiju u timu, mlade su i perspektivne te nam mogu dosta pomoći, tako da od njih sigurno možemo dosta očekivati u budućnosti – smatra igračica iz Trebinja.


Velike ambicije

Prošle sedmice su „Zmajice“ igrale po dva meča s Portugalom i Francuskom, sad slijede pripreme na Vlašiću pa put za Australiju. Tamo će igrati u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

- U Sidneju će biti najboljih 12 ekipa na svijetu, sve su jako kvalitetne i imaju velike ambicije. Svi se spremaju dobro, idu na visok plasman. Igrat ćemo i protiv SAD-a, a poznata nam je samo Belgija, ostale ekipe baš i ne. Ali već kroz pripremu dosta pričamo i saznajemo o njima, tako da ćemo se nastojati za svaku ekipu pripremiti maksimalno ozbiljno.  – zaključila je Miljana Džombeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.