JAKA EKIPA AZURA

Spisak Italije za Eurobasket: Galinari i pola Armanija

Tokom pripremnog perioda, ali i u kvalifikacionoj utakmici protiv Ukrajine, kao apsolutni lider tima nametnuo se krilni košarkaš Simone Fontekio

Danilo Galinari je najveća zvijezda Italije. FIBA

Avaz.ba

27.8.2022

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Đanmarko Poceko odabrao je dvanaestoricu košarkaša koji će nastupiti za "Azure" na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje počinje prvog septembra.

Igrač koji je posljednji "precrtan" je centar Venecije Amadeo Tesitori.

Spisak čine:

Nikolo Manion (Virtus Bolonja), Paul Bilja (Armani), Stefano Tonut (Armani), Danilo Galinari (Boston Seltiks), Nikolo Meli (Armani), Simone Fontekio (Juta Džez), Đampaolo Riči (Armani), Tomazo Baldaso (Armani), Akile Polonara (Anadolu Efes), Alesandro Pajola (Virtus Bolonja) i Luiđi Datome (Armani).

Ovi igrači će nastupiti na Eurobasketu, ali i na posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u okviru tekućeg "prozora" – Italija igra sa Gruzijom u subotu od 20.30 sati u Breši i veoma je blizu da obezbjedi mjesto na Mundobasketu.

Tokom pripremnog perioda, ali i u kvalifikacionoj utakmici protiv Ukrajine, kao apsolutni lider tima nametnuo se krilni košarkaš Simone Fontekio. On je prethodnu sezonu proveo u dresu Baskonije, a od naredne će se okušati u NBA, gdje će nositi dres Juta Džeza.

Italija je jedan od domaćina Eurobasketa – u C grupi, koja će igrati u "Mediolanum forumu" u Milanu, protivnici Italijanima biće Estonija, Grčka, Ukrajina, Hrvatska i Velika Britanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.