BOSANSKA ZVIJER

Spektakularan potez: Nurkićevo zakucavanje preko Poirijea potez utakmice

Njegovo zakucavanje podiglo je publiku u Skenderiji na noge, a video zakucavanja podijelila je FIBA, kao i zvanični Twitter nalog NBA lige

Nurkić "posterizovao" Poirijea. Screenshot

E. Ć.

28.8.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je spektakularan meč i u grotlu Skenderije savladala favorizovanu selekciju Francuske u 8. kolu kvalifikacija za Mundobasket (96:90).

Svi izabranici selektora Adisa Bećiragića odgovorili su zadatku, a briljirali su Jusuf Nurkić, Džon Roberson (John) i Džanan Musa, dok su odličnu utakmicu odigrali i Miralem Halilović, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš... 

Nurkić je zbog ličnih grešaka nešto ranije završio meč. Susret je okončao sa 21 poenom, a imao je i devet skokova, te četiri asistencije. 

Potez večeri bilo je djelo "Bosanske zvijeri". Naime, u 4. četvrtini Nurkić je iskoristio nešto više slobodnog prostora, a onda se zaletio prema košu i na kraju zakucao Vinsenta Poirijea (Vincent Poirier).

Njegovo zakucavanje podiglo je publiku u Skenderiji na noge, a video zakucavanja podijelila je FIBA, kao i zvanični Twitter nalog NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.