TRENER GOLDEN STEJTA

Ker: Salah mi je omiljeni igrač

Ker je četverostruki NBA šampion kao trener Voriorsa, a trenutno boravi u Egiptu, gdje je proveo nekoliko godina kao dijete

Stiv Ker: Oduševljen sam susretom sa Klomom. AGENCIJE

S. S.

29.8.2022

Trener Golden Stejta Voriorsa (State Warriors) Stiv Ker (Steve Kerr) bio je prije nekoliko dana na stadionu Enfildu, gdje je razgovarao Jirgenom Klopom (Jurgen Klopp), trenerom Liverpula. Tom prilikom je kazao da mu Mohamed Salah omiljeni fudbaler.

Ker je četverostruki NBA šampion kao trener Voriorsa, a trenutno boravi u Egiptu, gdje je proveo nekoliko godina kao dijete. Trenutno se nalazi tamo u okviru inicijative FIBA-e i NBA "Košarka bez granica" i tu je govorio o nogometnoj legendi te zemlje.

- Počeo sam da pratim Premijer ligu prije pet ili šest godina. Od tada sam gledao Salaha kako igra i čitao o njemu – bio sam impresioniran njegovim karakterom i doprinosom razvoju svog rodnog grada, gdje je doprinio izgradnji nove škole. Znao sam koliko je voljen u Egiptu, pa sam odlučio da ga i ja podržim - kazao je Ker te dodao:

- Na taj način sam počeo da navijam za Liverpul. Upoznao sam Klopa prije nekoliko dana, oduševljen sam tim susretom. Gledajući fudbalsku utakmicu shvatate da je sličan koncept kao u košarci - zaključio je Ker, koji ukupno devet puta bio šampion NBA lige – pet puta kao igrač i još četiri kao trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.