STOJAN IVKOVIĆ

Selektor Mađarske: Mi ćemo biti među prve četiri ekipe, navijat ću da bude i BiH

Govoreći odakle dolazi najveća opasnost po njegov tim rekao je da će se Mađari fokusirati na Jusufa Nurkića i Džanana Musu, dok očekuje da će se "Zmajevi" bazirati na čuvanju Hange i Vojvode

Ivković: Voli igrati protiv ekipa sa Balkana. Screenshot / Youtube

E. Ć.

31.8.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra započinje takmičenje na Eurobasketu, a prvi rival "Zmajeva" je selekcija Mađarske koju sa klupe predvodi Stojan Ivković.

Ivković i najbolji pojedinac tima Adam Hanga obratili su se medijima, a selektor Mađara je rekao kako je uvijek sretan kada igra protiv neke ekipe sa Balkana.

To mi je najljepši dio. Bosna je u ekspanziji, posljednjih godina se digla i ima dobru atmosferu to se vidi. Neki put imaju velike oscilacije u igri, ali to je normalno za ekipe kakve smo i mi i Bosna koja nema toliko skoncentrisani kvalitet kao ove ostale četiri ekipe - rekao je Ivković i najavio da će pobijediti onaj tim koji bude bolje kontrolisao igru.

Govoreći odakle dolazi najveća opasnost po njegov tim rekao je da će se Mađari fokusirati na Jusufa Nurkića i Džanana Musu, dok očekuje da će se "Zmajevi" bazirati na čuvanju Hange i Vojvode.

Mislim da će pomoćni igrači, da nikoga ne degradiramo, tu obično dođe “X” faktor i obično on riješi utakmicu. U Bosni i Hercegovini to može biti bilo ko. Ima tamo dosta dobrih igrača, sa iskustvom iz ABA lige. Iz inozemnih prvenstava i mislim da individiualni kvilitet je na strani Bosne, a mi smo mozaik. Sastavljeni smo i vidjet ćemo, nikad se ne zna - dodao je Ivković.

Rekao je da vjeruje da će Mađarska biti među prve četiri ekipe, ali da navija da bude i Bosna i Hercegovina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.