ČESTITAO BH. KOŠARKAŠIMA

Srbijanski pisac poslao sjajnu poruku: Sjetih se Mirze Delibašića i svega što je prošla BiH, bravo majstori

Ovo je pobjeda za taj narod koji često podcjenjuje sebe, a ne shvata da često mogu i da se nose rame uz rame sa divovima, a i da budu bolji od njih, poručio je Simić

"Zmajevi" srušili Dončića i društvo. FIBA

E. Ć.

5.9.2022

Nakon što su košarkaši Bosne i Hercegovine napravili senzaciju i srušili evropskog prvaka Sloveniju u okviru 3. kola Eurobasketa, uslijedio je veliki broj čestitki za selektora Adisa Bećiragića i njegove izabranike. 

Mnogi su se naklonili "Zmajevima" koji su potukli ekipu predvođenu Lukom Dončićem i Goranom Dragićem. Natrčali su trkačku ekipu,  bili bolji od jedne takve ekipe.


Sjajnu poruku poslao je srbijanski pisac Stefan Simić koji se oglasio na Facebooku. Njegov statos prenosimo u cijelosti.

- Iskrene čestitke. Dugo dugo me nečija sportska pobjeda nije ovako obradovala, kao i ona Makedonaca 2011. na Euru. Ovo je za narod Bosne i Hercegovine koji se dosta napatio, red je malo i da se raduje, slavi, bude ponosan na sebe.

Koliko znam, malo je falilo i da ne odu na Evropsko, zbog nemanja sredstava, a sada dobijaju evropskog prvaka. Ovo jeste san, ali ostvariv.

Sjetih se Mirze Delibašića. Sjetih se dečaka koji su umjesto na igralište morali u rat i skloništa. Sjetih se sudbina prekinutih na pola ili naroda, koga ima rasutog svuda po svijetu, više nego kod kuće. Ovo je za sve njih.

Sjetih se svega što je prošla Bosna i Hercegovina. Sjetih se dobrote, a i siromaštva, časti, a i bola...

Ovo je pobjeda za taj narod koji često podcjenjuje sebe, a ne shvata da često mogu i da se nose rame uz rame sa divovima, a i da budu bolji od njih.

I pored Dončića, Dragića, itd.. Vrabac, Halilović, Musa i ekipa pokazuju da imaju šta da kažu i pokažu.

Bravo majstori. Osjetio sam njihovu emociju. Zato ne mogu, a da ne odgovorim istom, a ovo je tek nagovještaj onog što dolazi.

Zahvalan na inspiraciji. Puno mi je srce - poručio je Simić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.